קודאיקנאל שוכנת קרוב לגבול בין טאמיל נאדו לקרלה היא עיירה יפה, פופולארית ומתויירת מאוד, הנמצאת באזור הררי, עוצר נשימה, שלושה קילומטרים מקודאיקאנאל נמצא הכפר ואטה קאנאל שהוא בעצם מושבה ישראלית ובהחלט חלק משביל החומוס בהודו. ואטה מציעה מסלולי הליכה קצרים למפלים, צוקים, טיול ביער ובעיקר לשבת על ענן! כן, הזריחות משגעות!
איך מגיעים לואטה קאנאל?
טיסה – שדה התעופה הקרוב ביותר לקודאיקאנאל הוא של מדוראי, משם ניתן לקחת אוטובוס של 3-4 שעות עד קודאיקאנאל ומקודאי לקחת מונית/ריקשה לואטה כ20 דקות בעלות של 200 רופי.
רכבת – תחנת הרכבת הקרובה ביותר היא Kodai Road שלמרגלות ההר, משם ניתן לקחת אוטובוס או מונית לקודאיקאנאל, וכאמור עוד מונית לואטה.
אוטובוס לוקאל – ממדוראי, העיר הגדולה הקרובה, יש אוטובוסים של 3-4 שעות לקודאיקאנאל, אשר יוצאים בתדירות גבוהה. יש אוטובוסים גם מקוצ'ין (8 שעות), בנגלור (11 שעות), צ'נאי (11 שעות), קאניאקומארי (9 שעות) ויעדים נוספים.
סליפר – נוסעים לבנגלור ומבנגלור יש סליפר שעושה נסיעה לילית של כ12 שעות עד לקודאיקאנאל.
ג'יפ – לקחת ג'יפ משותף זו היא צורת הגעה פופולארית ממונאר לקודאיקאנאל, לשם כך יש להתארגן מספר אנשים ולפנות לסוכנות נסיעות (או רק לפנות לסוכנות נסיעות והם כבר ימלאו את הג'יפ באנשים נוספים).
תחבורה מקומית – קודאי ו-ואטה הם מקומות קטנים בהם אין בעיה להתנייד רגלית. במידה ותרצו יש מוניות רבות בעיירה שבעיקר נוסעות בנתיב קודאי-ואטה ולהיפך ויעלו כ-200 רופי לכיוון (כ-20 דקות נסיעה).
מה יש ואטה קאנאל?
זה המקום להנות מהשקט ואוליי לעשן משהו, כן אנחנו לא משדלים אתכם לעשן פשוט זהו אופי הכפר, כאן לא תמצאו גסטהוסים אלא דירות. בוואטה קר בכל השנה כי בסוף בגובה 2133 מטר מעל פני הים, קר, לכן תצטרכו לדאוג לחימום הדירה בערב, בכל דירה יש אח, כמובן שיש הודי ששמגיע בכל ערב ומציא למכירה עצים לחימום. עלות כ300 רופי לחבילת עצים.
וואטה הייתה בעבר מקום מושבם של שבטי מקומיים עד הגיעם של מתיישבים מערביים.
(צילום: אלירן בבלי)
מהי התקופה המומלצת לביקור בואטה קאנאל?
קודאיקנאל וואטה, הן הבריחה מפני החום הכבד שמכה בדרום הודו בסביבות מרץ, למרות שמקומות אחרים בטאמיל נאדו, קרלה או קרנטקה, שאינם בהרים, עלולים להיות מאתגרים מבחינת מזג אויר בתקופה הזו. מצד שני במידה ואתם מחליטים לעלות להרים מהחופים בין דצמבר לפברואר עם כל הישראלים, תכינו את עצמכם ללילות קרים מאוד. בשורה התחתונה, העונה החמה לבקר בקודאיקנאל היא בחודשים מרץ עד יולי. כך לפחות מבחינה רשמית, אך רוב התיירים ובעיקר הישראלים, מגיעים בחודשים שמחוץ לעונה, קרי דצמבר עד פברואר, אז בעצם העונה של הישראלים היא מחוץ לעונה בוואטה ולכן גם משלמים הרבה פחות על חדר/דירה.
יש טרקים בואטה קאנאל?
כמובן, הגדול שבהם הוא טרק מוואטה קנל למונאר.
ישנם שני מסלולים עיקריים לחצות ברגל מוואטה קנל למונאר
-
"דרך המילוט" (escape route) שעובר ממערב לואטה ישירות לטופ סטיישן (top station).
דרך המילוט היא "כביש" ישן ונטוש שעובר דרך הג'ונגל עוד מימי הבריטים אך נראה שזה הוא טרק מסובך שמומלץ לעשות אותו עם מדריך, אלא אם יש לכם אומץ רב, כישורי ניווט וכמובן אוהל ליתר ביטחון.
-
המסלול השני עובר דרומית לוואטה, הוא יותר קל ופשוט, רחב ובטוח.
ניתן לעשות גם את המסלול בהיפוכו כמובן. המסלול מחולק לשני חלקים הירידה מואטה קנל דרך וולגאווי (vellagavi) ומסתיים במפלים של קומבקארי (kumbakkari) בערך 12 קילומטר והעלייה אל הטופ סטיישן דרך הסנטרל סטיישן (central station) שמתחיל בכפר קורנגני (kurangani) בערך 12 קילומטר, בהערכה גסה.
המעבר בין שני המסלולים מתבצע דרך ארבע מסלולי אוטובוסים קצרים.
סדר הערים שאני מציין הם המסלול לכיוון מונאר.
סדר האוטובוסים הוא כזה, ממפלי קומבאקרי נוסעים לפרייאקולם (periyakulam), אוטובוס אחרון בסביבות ארבע, בלי להבטיח…
משם נוסעים לטהיני (theni)
משם נוסעים לבודי (bodinayakanur)
ומשם נוסעים לקורונגני, אוטובוס אחרון בסביבות ארבע .
האוטובוסים הם תחנה ראשונה ואחרונה , כך שאין איך להתבלבל באמת והמקומיים מאד נחמדים ועוזרים כמה שאפשר.
זה תקציר של הטרק ושל רוב המידע שאתם צריכים בשביל לטייל ללא מדריך, שזה יותר זול ויותר נחמד.
יש כמה קטעים שדורשים ריכוז ואולי לפתוח פאלפון לצורך ווידוי ניווט, אבל הרוב פשוט מאד.
צריך מידה מסויית של ניסיון בטיולים ובניווט וכמובן ביטחון עצמי.
המסלול רחב ויפה, ומטוייל על ידי הודים ומקומיים. לא זכור לי שנתקלנו בקטעים מסוכניים.
בכל היעדים שציינתי יש אפשרות של לינה וארוחות. יכול להיות שבמפלים אין אפשרות לינה.
שירות בוואטה קנאל וקודאי קנאל
בית חב"ד – על אף גודלה המזערי למדי של ואטה, פועל במקום בית חב"ד, זאת בשל כמות הישראלים הרבה המגיעה לכאן בעונה. בית חב"ד הוא עונתי ופעיל, לרוב, החל מאוקטובר, בהתאם לתקופה בה מתחילים להגיע המטיילים לאזור. במקום מתקיימות תפילות וארוחות שישי וחג וגם מועברים שיעורים למיניהם למעוניינים, עליהם ניתן להתעדכן במקום.
לשכת התיירות – ממוקמת בקודאיקאנאל.
-
כתובת: Poet Thyagaraya Road
-
טלפון: 9176995867+
חברות טיולים – בקודאיקאנאל סוכנויות נסיעות רבות שפזורות ברחבי העיר. בסוכנויות תוכלו להזמין כרטיסי נסיעה לאוטובוס, לרכבת או לנסיעות משותפות בג'יפ (אתם תירשמו והם ידאגו למלא את הרכב). כמו כן אם תרצו לצאת לטראק בסוכנות יצמידו לכם מדריך. אם אתם נמצאים בואטה ולא רוצים לנסוע הלוך חזור לקודאי, בAltaf's Café–, נמצא בחור בשם אלטאף שישמח לסדר לכם כרטיסי נסיעה, אתם תשלמו לו והוא ייסע לקודאי ויביא איתו את הכרטיסים.
כסף – ניתן להחליף כסף והמחאות נוסעים כמעט בכל מלון וסוכנות נסיעות. כספומט תמצאו במרכז העיר קודאי, ליד מלון קרלטון.
תחנת המשטרה – ממוקמת ברחוב הראשי בקודאי.
-
כתובת: Anna Road, Anna Salai
-
טלפון: +91 04542 241800
בית חולים – Van Allen Hospital.
-
כתובת: St. Mary's Road, Near Coacker's Walk
-
טלפון: 4542-243273 91+