ממויין לפי ערים, שם באנגלית.
חלק בשביל החומוס אבל הרוב לא.
קצת חפירה אבל שווה את זה!
Mumbai:
עיר צבעונית ותוססת 24/7. מומלץ מאוד לעשות במומבאי Couchsurfing כדי שהמקומיים יכירו לכם את מומבאי הגדולה.
אנחנו ישנו באיזור שנקרא Colaba שפעם הוא היה המרכז אבל היום מומבאי התפתחה מאוד וצפונה יותר נבנו איזורים חדשים.
חיי הלילה גם שונים ומגוונים ובחמישי ושישי אפשר לצאת למועדוני לילה שיכולים להיות חוויה בפני עצמה.
אם תגיעו בדצמבר שזוהי עונת החתונות שווה לחפש חתונה שתוכלו להצטרף אליה, חוויה ססגונית בפני עצמה. באיזור Marine drive ישנן חתונות רבות לאורך כל החוף, תוכלו להתפעל מהיופי והצבעוניות גם מבחוץ.
מומלץ לעשות סיבוב של עשרים דקות באיזור של
Dhobi ghat.זוהי שכונה שלמה בה עושים כביסה לכל מומבאי בה גרים 5,000 אנשים.
מי שמעוניין לראות מהי שכונת סלאמס אמיתית יכול גם לעשות סיבוב לאיזור Dharavi. זהו איזור הסלאמס השני בגודלו ביבשת אסיה והשלישי בגודלו בעולם שמשתרע על 2 ק״מ רבוע בלבד.
Banglore:
מומלץ מאוד לעשות Couchsurfing. מתאימה בעיקר לחיי לילה. רוב המועדונים בהם תמצאו מסיבות נמצאים באיזור שנקרא Indira nagar. אנחנו שם חגגנו את השנה החדשה וזו היתה חוויה אדירה. מועדונים מומלצים:
Black rabbit, Verpples, Glocal, Loft 38.
הפאבים נמצאים ברחוב שנקרא mg road ששם יש גם קולנוע נחמד שנקרא Rex שמשדר רק סרט אחד כל פעם ותוכלו להרגיש את החוויה המקומית של קהל נרגש כשהשחקן הראשי נכנס לסצנה ומנצח את הרעים.
חשוב לא לשאול על בר או דאנס בר בסביבה כי אז תגיעו למקומות קריפים במיוחד של בנות הודיות שעומדות באמצע מעגל גברים שמחלקים להן כסף.
Koyna:
בין מומבאי לגואה תוכלו לעצור בשמורת טבע יפיפיה ושקטה שנקראת koyna. בשביל להגיע לKoyna תצטרכו לקחת רכבת לעיר satara ומשם אוטובוס לעיירה mahabaleshwar ולטייל באיזור metgutad. אנחנו ישנו בjijau residency והיה אירוח חם ומפנק שנמצא במרחק הליכה למעיין. משם תוכלו להמשיך בריקשה או הליכה של כשעה לסכר היפיפה. יום למחרת כדאי ליסוע באוטובוס מקומי של כשעה לאגם היפיפה בעיירה Tapola שם תוכלו גם להעביר את הלילה. חשוב לציין שזו עיירה בה יש בעיקר תיירות פנים למי שרוצה לחוות איזור רבוי בטבע וללא תיירות חוץ מומלץ בחום.
Goa:
חופים מומלצים:
Arambol – החוף הצפוני משם כדאי להשכיר אופנוע ולסוע עד חוף Querim. מומלץ לעצור בדרך לראות את השקיעה בMandrem.
Palolem – חוף יפיפה משם שווה לסוע ליום לחוף Cola beach במרחק של 20 דקות.
Gokarna:
שווה וכדאי לישון בGokarna beach ולעשות טיול יום משם ברגל לאורך כל החופים עד God’s own beach. בחזרה תוכלו לתפוס אוטובוס מקומי עד החוף.
Hampi:
בהאמפי אפשר למצוא מקדשים יפיפיים, נוף מרהיב מפלים וכפרים אותנטיים. שווה לבקר גם באגם sanapur שנמצא במרחק 5 קמ, אפשר ללכת לשם ברגל, עם אוטובוס מקומי או אופנוע.
Delhi:
עיר לכל דבר. שווה גם כאן כמו בכל הערים הגדולות לנצל את ההזדמנות ולעשות Couchsurfing ויחד עם המקומיים לחוות את העיר. שימו לב שלהודים בדלהי יש נטייה לעלות את המחירים מאוד כשהם נתקלים בתיירים אז תדעו שכדאי להתמקח לפני שעולים על כל ריקשה.
כמה מקומות מומלצים שבקרנו בהם בדלהי ושווה לעשות אליהם סיבוב אם אתם כבר שם:
Akshardhan temple
Old Delhi
Indian gate
Red fort
Humayun’s tomb
Gurudwara Bangla Sahib
Auroville:
עיירה אירופאית בה תוכלו להתנדב בחווה כמה שבועות ולחוות חוויה רוחנית שמשלבת סדנאות מדיטציה ויוגה. דוגמה לחווה כזו היא בודהא גרדן. אם לא תרצו להשאר כל כך הרבה זמן באיזור תוכלו לעשות סיור בחווה שתיאום מראש.
בערב מומלץ ללכת למדיטציה במוזיקה בUnity pavilion – music meditation.
כמובן לא לפספס את כדור הזהב הענק matrimandir בו תוכלו לעשות סיור בשעות הבוקר ואליו יש להרשם מראש.
אם תרצו תוכלו לעשות יוגה במרכז pitananga, לשם צריך לרכוש כרטיס של אורוויל עם כסף טעון. תוכלו גם לעשות מסאג מיוחד מסוגו בquiet healing center שנקרא bethsu.
מומלץ לעשות סיור בSvaram שם בונים כלי נגינה מכל הסוגים שאולי יתנו לכם רעיונות אפילו לבנות בעצמכם.
Ooty:
עיירה בה מפיקים סוגים שונים של תה, שמנים ושוקולד. שדות התה פשוטים לאורך כל האיזור. כדאי לעשות טיול יום למפלי Pykara waterfalls ובדרך לעצור לפיקניק בPyakra lake השקט והיפיפה באיזור Wenlock Downs 9th Mile Shooting Point. שם מתגוררים בני שבט הToda שביום חג תראו אותם לובשים את הבגד המסורתי ושרים את המנון השבט.
Coonoor:
עיירה צמודה לooty לשם כדאי להגיע ברכבת הצעצוע העוברת דרך שדות התה והמפלים המרהיבים. מומלץ ללכת לאיזור בו נמצאות התצפיות למפלי Catherine. מומלץ לעשות ביקור במפעל תה ושוקולד באיזור Tea Factory, Dodabetta Road, The Nilgiris שם תוכלו לראות את תהליך הכנת התה השוקולד והשמנים.
Wayanad:
עיירה נחמדה בה תוכלו לראות מערות Edakkal בהם אבות אבותינו השאירו לנו מסרים מתקופת האדם הקדמון. יש גם מוזאון קטנטן Heritage museum שבו תוכלו לעשות סיור של כעשרים דקות ולהתרשם מפסלי האבן מהמאה ה15 עד ה17 שנמצאו באיזור. מקומות נוספים שתוכלו לראות הם הPhantom rock, Karapuzha Dam או לעשות סיור בספארי muthanga בו ראינו כמה ביזונים, נשרים, קופים ויעלים.
באופן כללי זו עיירה נחמדה אבל אנחנו היינו מוותרים עליה וממשיכים הלאה.
Kannur:
אם אתם באיזור שווה לקפוץ ולראות את ריקוד השבט באיזור שנקרא Theyyam.
Kodaikkanal:
יש אולם חתונות ממש ליד התחנת אוטובוס, שווה לראות חתונה שם בין השעות 12:30-14:00
מאגר מי שתיה יפיפה Kodaikkanal township reservoir שאפשר לעשות בו פיקניק צהריים.
משם אפשר להגיע לvatakanal ולראות את הזריחות היפות מעל העננים.
שווה ללכת לטיול יום בכפר הצבעוני Vellagavi ולטעום את הקפה השחור שהם מפיקים במקום.
Kochi:
כדאי לישון באיזור המרכזי בfort nagar in fort Kochi. בבוקר תוכלו ללכת לבית הכנסת שנמצא במרחק של 3 קמ מfort Kochi. בית הכנסת פתוח מ11 עד 13 ושוב נפתח מ15-17. הכניסה אליו עולה 5 רופי ואי אפשר לצלם בפנים. שם זה סיור של רבע שעה בפנים וליד בית הכנסת יש יהודיה אחת שגרה שם והיא בת 95 תוכלו לראות אותה למרות שרוב הזמן היא ישנה:).
ליד בית הכנסת יש מסעדה קטנה שנקראת Sree Ganesha restaurant שם אכלנו את הthali והdosa הכי טעימים בהודו.
יש באיזור גם בית קברות יהודי עתיק וגם ארמון הולנדי שלא היינו בו אבל שמענו על אנשים שהלכו אליו.
תוכלו ללכת בערב להופעה שמתחילה ב17 ונמשכת עד 20 שנקראת Kathakali traditional show. זה סיפור אלים הודי שכל תנועה מסמלת מילה. לפני ההופעה הם מתאפרים ותוכלו לראות אותם מתאפרים ומתארגנים זה ממש נחמד. אחרי זה הם עושים הדגמה של כל תנועה ומה היא מבטאת בסיפור ולאחר מכן הם מתחילים את ההופעה.
תוכלו לאכול אוכל טיבטי באחת המסעדות שנמצאות ליד המופע ולטעום momo.
אחרי ההופעה תוכלו לטייל בטיילת שנמצאת באיזור של Vasco Da Gama Square.
Munnar:
נסיעה של כשלוש שעות לMunnar מKochi. כדאי לישון במלון ליד Attukad waterfalls, הוא נמצא בתוך היער והמפל נמצא ממש במרחק הליכה של קמ לשם. תוכלו ללכת למפלים ביום של ההתאקלמות במונאר.
שווה לבקר בMattupetty Dam. נסיעה של כחצי שעה לסכר יפיפה. בסכר תוכלו לטעום סוגים שונים של תה. ממליצה לכם לנסות את הchocolate chai וגם את הvanilla chai. כדאי גם לטעום את הקשיו שם, יש להם סוגים שונים מיוחדים והוא עולה חצי מחיר מכל שאר המקומות בהודו.
משם אפשר להמשיך גם לKundala lake שנמצא במרחק של חצי שעה צפונה.
לא כדאי לפספס את Anayirankalda lake. אגם יפיפה במרחק של כשעה נסיעה. אחד המקומות הקסומים והשקטים מתיירים שנתקלנו בהם בהודו. תוכלו להעביר בו יום ובדרך חזור תוכלו ללכת למופע של כשעה שעולה 200 רופי שנקרא Kalaripayattu. זה נמצא בKalari Kshethra וקונים כרטיסים במקום. המופע מתחיל ב17-18 ויש מופע נוסף ב18-19. הראשון זה ריקוד מסורתי והשני זה אומנויות לחימה עתיקות.
Alleppey:
נסיעה לAlleppey כ6 שעות מMunnar. אנחנו נסענו באוטובוס מקומי שיוצא כל יום ב11 או ב13 או ב15 מהתחנה המרכזית. יש גם אוטובוסים מאורגנים בסוכנות נסיעות עם מזגן וכיסאות נוחים.
תתאקלמו לילה אחד בהוסטל ובבוקר תלכו לשכור Boathouse. אנחנו ממליצים לראות את הסירה שאתם משכירים ולבחור במקום ולא לסגור לפני בלי לראות כי חלק מהסירות לא נקיות.
אנחנו ישנו Boathouse ממש יוקרתי וחדש של חברת cp 9 wonders במחיר של 9000 רופי בה היו שלושה חדרי שינה וקומה שניה. השייט מתחיל בסביבות 11 בבוקר ונמשך עד 9 בבוקר ביום שלמחרת. זה כולל לינה ושלוש ארוחות. יש צוות של שלושה אנשים על הסיפון. אצלנו היו ארוחות מקומיות של אוכל הודי דרומי קרלה והיה מעולה.
Varkala beach:
חוף יפיפה אליו תוכלו ליסוע ברכבת שלוקחת כשלוש שעות. משם צריך לקחת אוטובוס מקומי שעולה 7 רופי לאדם או ריקשה לחוף שעולה 80 רופי.
תוכלו לטייל בחופים ליד וללכת לבקר במקדש הקרוב Janardanaswamy Temple. כל יום ב18:30 יש שם טקס שנקרא טקס puja שנערך כ20 דקות. כדאי לשים גרביים כי צריך להוריד נעליים בכניסה. הכניסה עולה 10 רופי לאדם והכרטיסן מדליק זיקוק לכל אדם שנכנס.
יש רכבת מVarkala לשדה תעופה בtrivandrum שלוקחת כשעה נסיעה. מהחוף תוכלו לקחת ריקשה או מונית ב80 רופי לרכבת. ליד השדה יש הוסטל מצויין שנקרא Atithi Holiday Homestays שעולה 600 רופי ללילה במידה ותצטרכו לפני הטיסה.
טיפים כלליים:
מחיר נסיעה לקמ בריקשה או מונית זה בערך 20-30 רופי.
תורידו את האפליקציה של Uber להזמנת מוניות אם תצטרכו זה יותר זול מסתם לתפוס מונית ברחוב אבל לא בכל מקום יש Uber. יש עוד אפליקציה של מוניות שנקראת ola cabs שהיא יותר שמישה בהודו.
תשתו רק מים מינרלים.
תשתדלו לאכול פירות וירקות בלי הקליפה.
אין קרם הגנה בהודו לכן כדאי להביא מהבית.
כדאי לקנות קרמים של הימליה כי המחירים מאוד זולים לעומת הארץ.
למקרה שאתם נמצאים בהודו בהולי – מומלץ בחום להעביר חמישה ימים מדהימים חווייתיים ואותנטיים באיזור Mathura.
בתי קולנוע מומלצים בהודו:
Jaipur- Raj Mandir- Palace Cinema
Ahmedabad- open air theatre
[pkrt_album categories="כללי" items="" order_by="date" order="asc" nb_items="3" css_class="" type="masonry" masonry_display="fade" masonry_nb_columns="3" masonry_columns_spacing="4" categories_display="none" categories_filter_position="left" animation_effect="per_unit" animation_progress_delay="0.1" carousel_autoplay="false" carousel_autoplay_speed="3" overlay_color="#ffffff" overlay_color_transparency="20" text_color_skin="dark" animation="fadeFromDown" animation_delay="0.3" /]
ממלאים טופס שאלות באתר
שלב ראשון
ממתינים לאישור הויזה
שלב שני
טסים להודו
שלב שלישי
פרטים ומידע אודות השירות
ויזה להודו אלקטרונית היא למעשה ויזה אינטרנטית המונפקת דרך האינטרנט . אין צורך להגיע פיזית או למסור את הדרכון. כל תהליך הוצאת הויזה להודו מתבצע כאן באתר.
בויזה להודו אלקטרונית:
- ניתן להיכנס להודו אך ורק אווירית.
- ניתן לשהות בהודו עד 90 ימים ברציפות. ולאחר מכן חובה לצאת מהודו למשך יום אחד לפחות, ולאחר מכן ניתן לחזור להודו לעוד 90 ימים, וכן הלאה עד שנגמר תוקף הויזה.
במידה ואתם טסים להודו ליותר מ90 ימים או שאתם מתכננים להיכנס להודו גם קרקעית יש באפשרותכם להוציא ויזה להודו בדרכון התקפה ל180 ימים בכל כניסה להודו.
זמן הגשת הבקשה
מחיר
ויזה לחודש:
220 ש"ח לדרכון ישראלי. – 320 ש"ח לדרכון זר.
ויזה לשנה:
280 ש"ח לדרכון ישראלי. – 380 ש"ח לדרכון זר.
ויזה ל5 שנים:
420 ש"ח לדרכון ישראלי. – 500 ש"ח לדרכון זר.
התשלום מתבצע דרך כרטיס אשראי.
דרישות עבור בקשת הויזה
אלו הן הדרישות של רשות ההגירה ההודית בכדי להוציא ויזה להודו אלקטרונית.
- חצי שנה תוקף בדרכון מרגע הנחיתה בהודו.
- שני דפים ריקים בדרכון. (לצורך חתימת הויזה במעמד הנחיתה)
תמונות לצורך הגשת הבקשה: (ניתן להעלות את כל סוגי התמונות והקבצים ללא הגבלת של גודל או משקל)
- צילום דרכון ברור וקריא.
- תמונת סלפי על רקע קיר לבן ובמבט מיושר למצלמה.
במידה וההודים דוחים את בקשת הויזה אין החזר כספי מאיתנו.
שאלות נפוצות
מרגע אישור הויזה תופה יהיה לשנה (365 ימים). או חודש (30 ימים).
תלוי בסוג הויזה שרכשת.
כן, יש אפשרות נוספת להוציא ויזה להודו המונפקת בדרכון. (התהליך שונה וארוך יותר, בכדי להגיש בקשה לויזה להודו בדרכון צריך למסור את הדרכון ולהמתין כחודש ימים). הייתרונות בויזה בדרכון הן:
- ניתן להיכנס להודו גם קרקעית וגם אווירית.
- ניתן לשהות בהודו רצוף עד 180 ימים בכל פעם.
לא.
עם הויזה אלקטרונית להודו, ניתן להיכנס להודו בכניסה אווירית בלבד.
הויזה מאפשרת כניסה אווירית להודו דרך 28 שדות התעופה הבינלאומיים שלה, ושלושה נמלי ים. על מנת להיכנס כניסה יבשתית יש להוציא ויזה רגילה להודו.
הויזה להודו לשנה אלקטרונית שתנפיקו דרכנו מאפשרת כניסה אווירית להודו דרך 28 שדות התעופה הבאים:
Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai,Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi & Vishakhapatnam
ודרך 5 נמלי הים הבאים:
Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai, Chennai
90 ימים. לאחר 90 ימים תצטרכו לצאת מהודו למשך יום אחד לפחות, ולאחר מכן ניתן לחזור בטיסה בלבד.
ההתחייבות שלנו היא תוך חמישה ימי עסקים.
ויזה לחודש:
220 ש"ח לדרכון ישראלי. – 320 ש"ח לדרכון זר.
ויזה לשנה:
280 ש"ח לדרכון ישראלי. – 380 ש"ח לדרכון זר.
ויזה ל5 שנים:
420 ש"ח לדרכון ישראלי. – 500 ש"ח לדרכון זר.
לפחות שבועיים לפני הנחיתה בהודו. אבל ניתן להוציא את ויזה אלקטרונית להודו בטווח של בין 5 ימים לפני מועד הטיסה (יהיה לכם לחוץ) ועד 120 ימים לפני מועד הטיסה.
ניתן ליצור איתנו קשר בדרכים הבאות:
- במייל שלנו: metailim.hodu@gmail.com
- בלשונית "צור קשר" שבאתר
- בשיחת הצ'אט שבצד למטה באתר