ראשית, הפוסט אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי, יש להיוועץ ברופא מטיילים לפני נטילת כל תרופה. מטרת הפוסט היא להעלות את תודעת הסכנה שבמחלת הגבהים בלבד.

לכל המטיילים שמתכננים להגיע *לספיטי וקינור, הפוסט הבא מיועד אליכם* (וגם מי שלא, מוזמן לקרוא:))
יצאנו בתחילת השבוע קבוצה של 10 מטיילים בשני ג'יפים דרך הסוכנות של ראג' מול בית חבד במנאלי, לצערי חזרנו רק 8 באותם ג'יפים ועוד שניים בחילוץ מוסק לבית חולים בדלהי. במקרה שלנו הכל התחיל באחת בלילה עם בחורה מחוסרת הכרה ונושמת לסירוגין, ללא קליטה טלפונית ויכולת סבירה להזעיק עזרה. היינו בגסטהאוס שבכפר lossar שהיו סופר אדיבים ונתרמו לעזור (תמונות מצורפות) . אנחנו נעזרנו גם במגנוס (חיליק), בבית חבד דראמסלה, ובסוכנות הביטוח passport. ממליצה ממש לקחת איתכם את הטלפונים מראש של כל מי שיכול לעזור לכם במקרה חירום כי לא תהיה לכם דרך להשיג את הדברים האלו אחר כך.

חשוב לי לשתף את המסקנות שלנו מהחוויה כדי שמקרים מסכני חיים לא יקרו שוב, ואשמח אם המסר יגיע לכמה שיותר מטיילים בהודו גם בעונה הבאה.

עמק ספיטי נמצא בגובה של בין 3600-4600 מטר. זה אומר שאחוז החמצן באוויר מאד נמוך וזה משפיע על כלל המערכות בגוף ויכול להוביל למחלת גבהים. התסמינים הם כאב ראש, בחילות והקאות, כאבי חזה וקושי בנשימה, אבדן הכרה ומוות. כל אלו מחמירים בלילות בזמן שינה. בנוסף אין קליטה סלולרית או קליטת וויפי כלל בכל האיזור.

אז מה עושים כדי למנוע את מה שלנו קרה?

1. חובה לקחת כדורי גבהים, במיוחד אם זו פעם ראשונה שלכם בגובה. לכדור יש תופעות לוואי כמו נמלולים עדינים בכפות הידיים והרגליים והשתנה מרובה. קחו את הכדורים ואל תקחו סיכונים, אתם לא רוצים להיות שם.
2. אם יש תסמינים – לרדת בגובה כמה שיותר מהר ונמוך- בספיטי אין הרבה אופציות אז תקחו כדורים ואל תהיו גיבורים. אפשר גם לקחת כדורים נגד כאב ראש כמו אופטלגין.
3. שתיית מים מרובה, ממש מרובה.
4. אל תצאו בלי בלון חמצן, צינור, ומסכה!! משיחה שלנו עם הסוכנות של ראג' לאחר המקרה הג'פים אמורים לצאת עם חמצן, סוכנות שמוציאה אתכם בלי היא בלתי אחראית! במידה ואין בלון, ניתן לקנות בדרך בnew manali בבית המרחקת בעלות של 400 רופי. הבלון חמצן הוא פתרון מהיר לחוסר יכולת לרדת בגובה אבל לא תחליף.

לסיכום

לנו היה המון מזל, כי אני סטודנטית לרפואה ואיתי הייתה גם אחות מוסמכת ועוד סטודנט כמוני, והרבה חברה טובים ואחראים ביותר. אל תסמכו על המזל אלא רק על עצמכם, אל תהיו גיבורים והכי חשוב תהנו מספיטי, היא מהמקומות הכי מדהימים שתראו!

One Reply to “ספיטי וקינור מחלת גבהים”

כתיבת תגובה

סל קניות

התחברות