כולנו מצפים לזה בכליון עיניים.
ממסמך ראשוני שנכתב בנושא, עולה כי המגבלות שככל הנראה יוטלו על התיירים יכללו את העובדה שכל תייר ייאלץ לטייל בהודו בהתאם לתוכנית או מסלול מוגדרים מראש. זאת לצד הזמנה מראש של מקומות הלינה בהתאם לתוכנית וטיסות-פנים בחברות מקומיות, שאף הן ייקבעו מראש. עם זאת, ההנחיות הסופיות עדיין לא פורסמו, וזאת עד שייצא לאור מתווה רשמי וסופי. במילים אחרות – מדובר בטיול מאוד לא ספונטני, מה שלבטח לא יקסום לתרמילאים שזמנם בידם ומטיילים ללא תוכנית סדורה.
חובה להוריד אפליקציית בריאות ממשלתית
בין השאר, יידרשו התיירים להוריד את אפליקציית Arogya Setu, שפותחה בידי ממשלת הודו ומספקת ייעוץ בריאותי והנחיות באשר לשירותים רפואיים במדינה. לפני ההגעה להודו יידרשו התיירים לחתום על הצהרה בריאותית, ואם הם מחוסנים – עליהם להציג אישור חיסון בינלאומי.
תיירים פוטנציאליים שעדיין לא חוסנו, יידרשו להציג בדיקת קורונה שלילית, שתיערך 72 שעות לפני הנסיעה. נוסף על כך, בנמלי תעופה בינלאומיים מסוימים בהודו יהיו עמדות בדיקה לנדיף הקורונה. ואם במהלך שהותם בהודו יחושו התיירים בתסמיני קורונה, יהיה עליהם להיכנס לבידוד באופן עצמאי, עד לבדיקת קורונה.
לצד כל אלו, ימליצו גורמי הבריאות והתיירות במדינה להימנע ממגע ישיר ככל האפשר ולעשות שימוש בסריקת קודי QR בעת הצ'ק אין למלון ובטפסים מקוונים. לבעלי סיכון בריאותי מיוחד מומלץ להזמין ארוחות לחדר המלון.